menu tineke Tineke Rodenburg

Tineke Rodenburg (1951)

Als grondlegger van het vak verlieskunde binnen de Hogeschool Utrecht heb ik de afgelopen 25 jaar dit vakgebied zien ontwikkelen tot een serieus beroep: verlies- & rouwbegeleider. Wanneer we onze verliesbril opzetten, zouden we in iedere hulpvraag verliesaspecten ontdekken. Noodgedwongen worden we in ons leven geconfronteerd met soms ingrijpende veranderingen. Veranderingen die we niet hebben gewild maar die we wel het hoofd moeten zien te bieden. De reacties hierop kunnen heel uiteenlopend zijn en definiƫren we als rouw. We rouwen om datgene dat verloren is gegaan en dat doen we op onze eigen unieke wijze.
Mijn ervaring is dat er nog steeds sprake is van handelingsverlegenheid onder professionals om adequaat om te kunnen gaan met hulpvragen op dit gebied en niet in de laatste plaats omdat het soms raakt aan eigen verlies. Daarom pleit ik voor scholing op dit terrein.
Omdat ik geloof in de meerwaarde van samenwerking ben ik met Marco van Roosmalen en Rennie Fopma een samenwerking aangegaan onder de naam Timare.

 

 

 

 

Momenteel ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk als psychosociaal therapeut/rouwtherapeut, verzorg ik trainingen en workshops en geef ik lezingen.
Op dit moment ben ik als docent verbonden aan de post-hbo opleiding rouwbegeleidingskunde van de Hogeschool Utrecht. Eerder was ik werkzaam als hoofd van de post-hbo opleiding tot rouw- & verliesbegeleider van de LSR-Academie (in samenwerking met de Hogeschool Utrecht) en heb ik deze opleiding ontwikkeld en vormgegeven.

In 2013 verscheen mijn boek ‘Rouwconflict’. In 2014 heb ik als coauteur bijgedragen aan het handboek ‘Rouw, rouwbegeleiding, rouwtherapie’. Momenteel werk ik aan een volgende boek.
Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn website www.verdernaverlies.nl en www.rouwconflict.nl