menu rennie Rennie Fopma

Rennie Fopma (1971)

Al vele jaren heb ik grote affiniteit met het onderwerp ‘rouw & verlies’. In mijn werk als GZ-psycholoog binnen respectievelijk de jeugdhulpverlening, kinder- en jeugdpsychiatrie en het (voortgezet) speciaal onderwijs, had en heb ik te maken met diverse soorten verlies. Hierdoor ontstond bij mij de behoefte aan een praktisch toepasbare opleiding op dit gebied. Mijn keus is daarbij gevallen op de post-hbo opleiding tot ‘Rouw- & verliesbegeleider’ van de LSR-Academie in samenwerking met de Hogeschool Utrecht. Hier heb ik Tineke en Marco leren kennen.

De kennis die ik tijdens de opleiding heb opgedaan, integreer ik sindsdien in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Dit doe ik zowel in mijn huidige baan als gedragsdeskundige binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs als vanuit mijn eigen praktijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit de behoefte deze kennis en ervaringen te delen, verzorg ik nascholing voor professionals werkzaam in de zorg en het onderwijs. Daarbij heb ik ervaren dat indien we de verliesbril opzetten, we vaak anders en met meer mededogen kijken naar (gedrags-)problematiek. Verlies is inherent aan het leven. Door er oog voor te hebben en het bespreekbaar te maken, wordt verlies vaak dragelijker.

Nadat ik een nascholingsdag had verzorgd voor professionals werkzaam als praktijkondersteuners in de huisartsenzorg, met de geestelijke gezondheidszorg als aandachtsgebied (POH-GGZ), kwam ik opnieuw in contact met Tineke Rodenburg en Marco van Roosmalen. Al snel ontstond het idee deskundigheidsbevordering aan te bieden aan mensen die beroepsmatig te maken krijgen met verlies & rouw en was Timare geboren.

Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn website: www.erzijnbijrouwenverlies.nl